vegan poké bowl met pompoen

De poké bowl heeft nog niet zo lang geleden zijn intrede gemaakt als gerecht, maar is inmiddels niet meer weg te denken. Het is niet alleen een hip gerecht, maar ook een die simpel te maken is en makkelijk om mee te variëren omdat je rijst als basis gebruikt. In de winter kun je gaan voor pompoen, zoals in dit recept. Is het hartje zomer? Vervang dan de pompoen eens voor zoete aardappel of stukken mango bijvoorbeeld!

vegan poké bowl met pompoen

Ingrediënten

Bereiding

Kook de sushirijst volgens de verpakking. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pompoen in stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Verdeel de pompoenstukjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in 25 minuten gaar. Schep ze op de helft van de baktijd om voor een gelijkmatige garing

Maak de sushi dressing: combineer rijstazijn, suiker en zout in een kommetje en verwarm in de magnetron of in een pannetje totdat de suiker is opgelost. Verdeel de dressing over de gekookte rijst en schep goed door.

Als de rijst is afgekoeld, verdeel deze over twee brede kommen of diepe borden. Verdeel vervolgens de pompoenblokjes, sojabonen, de avocado over de kommen en top af met knapperige nori-snippers en spinazie.
Als je zelf knapperig zeewier wilt maken: besprenkel je nori-vellen met zout en sesamolie en laat in de oven roosteren totdat het knapperig wordt.

Door wasabi en veganaise te mengen krijg je wasabi mayonaise. Begin met een vingertop wasabi en voeg meer toe naar smaak.

Serveer de poke bowls met de wasabimayonaise erbij.