Spinaziequesadillas

Deze spinazie quesadillas zijn een heerlijk vegan alternatief voor dit Mexicaanse gerecht. Hoewel een 'echte' quesadilla kaas (queso) hoort te bevatten, zul je dat in deze vegan variant zeker niet missen!

Spinaziequesadillas

Ingrediënten

Bereiding

Blend alle ingrediënten voor de spinazie quesadillas (behalve de tortilla bladen) rauw tot een fijne massa. Gebruik hiervoor je blender, keukenmachine of staafmixer.

Bak een tortilla ongeveer 3 min in een koekenpan zonder olie. Keer het blad om en besmeer het met een dikke laag van het spinaziemengsel. Vouw het tortillablad dubbel, laat nog een paar minuten bakken totdat de buitenkant krokant is, en leg op een bord. Ga zo verder met de volgende tortilla's. 

Nadat je klaar bent met bakken en vouwen, snijd je de tortilla’s door tweëen zodat je een kwart ronde quesadilla serveert.

Tip: Bij het bereiden van meerdere spinazie quesadillas, kun je ze warmhouden in de oven.

Heerlijk om te serveren met een soep of als lunchgerecht.