Salade van peren, basilicum en geroosterde amandelen

Dit is een recept van chefkok Alexander Gershberg. Hij heeft meerdere kookboeken uitgebracht, waarvan recent zijn nieuwe kookboek PLANTAARDIG. Het is een unieke culinaire gids voor een rijk, smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon. Ontdek hoe je heerlijk en eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten, zeegroenten en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren. Dit recept is een van de vele heerlijke gerechten die in zijn kookboek staan. Een perfecte salade voor als je iets makkelijks, snels, fris en lichts wil eten. Als de zon direct op je snoet schijnt is dit verfrissende hapje precies wat je nodig hebt. Bekijk en bestel het kookboek op zijn website: https://alexandergershberg.com/cook-book/

Salade van peren, basilicum en geroosterde amandelen

Ingrediënten

Voor de dressing:

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

Voeg de amandelen en twee snufjes zeezout toe. Roer de noten goed om tijdens het roosteren. Pas op dat het vuur niet te hoog staat, zodat de amandelen niet aanbranden. Rooster ze 3 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze meteen uit de pan en doe ze in een schaaltje.

Meng voor de dressing in een ander schaaltje de balsamicoazijn, shoyu, umesu, ahornsiroop en het citroensap.

Doe de peren, geroosterde amandelen, basilicum en de dressing in een saladeschaal.

Meng goed door elkaar, serveer en geniet!

ps. enthousiast geworden van dit gerecht? Volg Alexander Gershberg op facebook of instagram:
https://www.facebook.com/AlexanderGershberg
https://www.instagram.com/alexander_gershberg/