vegan pasta pomodoro

Deze pasta is geweldig in zijn eenvoud. Heerlijk smaakvol en voedzaam; deze maak je elke week weer opnieuw!

vegan pasta pomodoro

Ingrediënten

Bereiding

Wanneer je gedroogde linzen gebruikt: kook 300 gram bruine linzen in 900 ml water in circa 30 minuten gaar.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de venkel en courgette in blokjes, snipper de ui, pers de knoflooktenen en halveer de tomaatjes.

Doe olijfolie in een koekenpan of wok en fruit de ui in ongeveer 3 minuten. Voeg de courgette, venkel, tomatenblokjes, zongedroogde tomaten, knoflook, Italiaanse kruiden (1 theelepel) en een snufje cayennepeper in een pan en laat 15 min stoven.

Eventueel kun je het mengsel nu tot een saus pureren met een staafmixer. Voeg de cherrytomaatjes en linzen toe en verwarm deze nog even mee. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg tot slot de pasta toe aan de saus.

Garneer met walnoten en eventueel met verse basilicum.