Vegan boterkoek

Dit banketbakkersrecept zonder poespas geeft een heerlijke vegan boterkoek zoals je hem van vroeger kent! Het is daarnaast ook nog een simpel recept, dat bijna niet mis kan gaan. Succes gegarandeerd dus.

Vegan boterkoek

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de margarine (op kamertemperatuur) met de suiker en de zout. Was de citroen goed af en rasp met een zo fijn mogelijke rasp de helft van de schil. Zorg dat je alleen het gele gedeelte raspt en niet het witte laagje eronder.

Meng dit met de bloem tot een deeg. Let op! Bij boterkoek is het van belang dat je zo min mogelijk kneedt. Het deeg hoeft alleen gemengd te worden. Leg het deeg in de koelkast voor minimaal een uur.

Haal het deeg uit de koelkast en kneed het een beetje door om soepel te krijgen. Maak een mooie plak voor in een springvorm van 24 cm maar laat ongeveer een centimeter leeg bij de randen. Hierdoor kan de koek mooi uitvloeien zonder dat je hoge randen krijgt.

Meng in een bakje een eetlepel stroop met een eetlepel plantaardige melk. Hiermee kan de je bovenkant bekwasten. Als het een beetje ingetrokken is kan je met een vork een rastermotief aanleggen. Dit voorkomt dat er een vel bovenop komt na het bakken.

Bak de boterkoek in 20 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je het serveert.