Vegan zalmpapillot

Een feestelijke eyecatcher op je bord die ook nog eens snel en makkelijk te maken is! Een papillot is een gesloten pakketje dat in de oven gaar gestoomd wordt. Deze papillot vullen we met groenten en plantaardige zalm.

Vegan zalmpapillot

Ingrediënten

Bereiding

(Voorbereiding: 30 min - bereiding: 45 min)

Verwarm een beetje olie in een pan en bak de vegan zalmfilets aan beide kanten tot ze een bruin korstje hebben. Kruid de filets tijdens het bakken met peper en zout. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de groenten: de rode paprika in reepjes van een halve centimeter en halveer ze nog eens in de lengte, de ui in halve maantjes, het preiwit in ringetjes en de wortel in dunne staafjes. Pers de knoflook.

Vouw een vel bakpapier in tweeën en vouw terug open. Leg op de onderste helft een kwart van de hoeveelheid ui, paprika, prei, wortel en knoflook. Kruid met peper en zout. Meng de groenten met je vingers wat door elkaar. Leg op de groenten een zalmfilet, schik 2 halve schijfjes citroen op de zalm.

Vouw de bovenste helft van het bakpapier over de zalm met groenten. Vouw de rand minstens tweemaal op naar binnen toe, zodat je een rechthoekig pakketje krijgt. Zorg ervoor dat je het pakje goed toe vouwt, want er mag geen stoom uit ontsnappen. Vouw het pakje ook niet té strak op, de lucht binnenin moet kunnen circuleren (je zult zien dat het pakje mooi opbolt in de oven tijdens het bakken).

Maak vier zulke papillotes, leg op een bakplaat en zet 20 minuten in de oven.

Knip om te serveren de bovenkant van de papillot open, zodat de inhoud van het pakketje zichtbaar wordt, en zet het pakketje op een bord. Strooi wat peterselie over de zalm en serveer.

Tips

Serveer er aardappelpuree of rijst bij. Bereid een extra groente (bv. gestoomde broccoli) en een salade en je hebt een volledige maaltijd. Maak het gerecht helemaal af met deze lekkere veganaise.

Varieer met de groenten naargelang het seizoen. In de lente kun je bijvoorbeeld asperges toevoegen, in de zomer passen courgettes (zonder zaadlijst) in een papillot.

Extra smaak toevoegen aan de vegan zalm? Strijk hem voor het bakken in met een kruidenolie of kruid hem met bijvoorbeeld viskruiden.