Parelcouscous met vegan zalm

Voor dit recept gebruiken we de plantaardige zalmfilet van Vivera. In combinatie met de romige, risotto achtige parelcouscous en de zelfgemaakte ravigottesaus is deze vegan zalm een feestje om te eten.

Parelcouscous met vegan zalm

Ingrediënten

parelcouscous:

ravigotesaus:

garnering:

Bereiding

Begin met het bereiden van de parelcouscous.

Snijd het sjalotje klein en snipper de knoflook teentjes.

Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit het sjalotje en de knoflook hierin zachtjes aan. Als dit glazig is, voeg de parelcouscous toe en fruit mee.

Als de korrels ook glazig zijn voeg dan een flinke scheut bouillon toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg dan steeds scheutje voor scheutje meer bouillon toe.

Snijd intussen de venkel doormidden en verwijder de harde kern en de buitenschil.

Snijd in kleine dobbelsteentjes.

Voeg na 10 minuten de blokjes venkel toe bij de parelcouscous en blijf zachtjes roeren en bouillon bij schenken. Totale tijd tot gaar worden is circa 20-30 minuten. Blijf proeven wanneer de korrel zacht is, dan is de couscous klaar.

Meng voor de ravigottesaus de mayonaise met fijngesneden sjalot en augurk en de andere ingrediënten. Voeg naar smaak peper en zout toe, en zet koel weg tot gebruik.

Bak de plantaardige zalmfilets volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verdeel de parelcouscous over twee borden. Leg hierop de zalmfilet en schep de ravigottesaus op de zalm. Strooi er eventueel pijnboompitjes over. Voor een maaltijd met extra groente, serveer er gekookte of gestoomde sperziebonen bij.