Albondigas

Kook, om de albondigas als volledige maaltijd te serveren, de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten, knoflooktenen en prei fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de sjalotten en prei 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en bak deze rondom bruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de gezeefde tomaten, het paprikapoeder en als je van pittig houdt de chipotle toe. Laat op een laag vuur circa 5 minuten sudderen.

Hak de peterselie fijn en bestrooi de albondigas ermee. Proef of je nog zout en peper wil toevoegen. Serveer de rijst in een kom met daaroverheen de albondigas.

Tip: In plaats van rijst kun je ook kiezen voor gebakken aardappeltjes (patatas fritas, om in Spaanse termen te blijven). Voor een variatie in groenten kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld doperwten of courgette in plaats van prei.

Probeer ook eens deze heerlijke vegan variatie op de aardappeltortilla.