Tropische crumble met havermout

Een warm toetje met een koude bol ijs, heerlijk! Geniet van deze ananas-appelcrumble met je favoriete vegan roomijs.

Tropische crumble met havermout

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding: 10 min - bereidingstijd: 40-50 min

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de ananas en de appel in mooie gelijke blokjes (1 cm x 1 cm). Vermeng dit met 1 eetlepel stroop naar keuze en de 5-spices. Zet op een vergiet weg.

Als de pistache nog niet geroosterd is, rooster de pistache dan 5 tot 10 minuten in de oven. Meng de nootjes pas met de ananas-appelmix vlak voordat je dit gaat gebruiken om te voorkomen dat de nootjes slap worden.

Zorg dat de margarine op kamertemperatuur is of verwarm even kort. Meng de margarine met 2 eetlepels stroop naar keuze toe en eventueel ¼ tl zout toevoegen om op smaak te maken. Meng dan de amandelmeel erdoor en vervolgens de havermout. Zet het deeg in de koeling voor een uur.

Meng de pistachenootjes met de ananas-appelmix en verdeel in een grote ovenschaal of in kleine schaaltjes. Verkruimel het deeg en bedek hier de mix mee. Zorg dat die rijkelijk is bedekt.

Bak ongeveer 25 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is. Serveer met een bol vanille roomijs.