Kerstige smoothiebowls

Deze tweekleurige smoothie is een ware eyecatcher bij het kerstontbijt. Het kost even wat tijd om ze te maken, maar met onderstaande instructies kan het niet mislukken.

Kerstige smoothiebowls

Ingrediënten

Oranje smoothie:

Rode smoothie:

Apart:

Keukenbenodigdheden:

Bereiding

Voor het beste resultaat, start je de avond van tevoren met het koken van de pompoen. Laat deze daarna afkoelen en zet gedurende de nacht in de koelkast. (optie: ongeveer een uur ervoor de pompoen koken en laten afkoelen)

Start met de oranje smoothie. Doe de 2 bananen samen met de gekookte pompoen, de appel en de (diepvries) mango in de blender met wat water. Ongeveer 50 ml is voldoende voor een dikke smoothie bij een krachtige high speed blender.
Blender alles op hoge snelheid (zo’n 30-60 seconden) tot een glad geheel en giet de smoothie in een kom. Houd ongeveer 4 eetlepels apart; deze heb je straks nodig ter decoratie.

Spoel de blenderkan om en maak de rode smoothie. Doe hiervoor 2 bananen, de appel, de rode paprika, avocado, het bietje en de (diepvries) frambozen in de blender.
Voeg net zoals bij de oranje smoothie ongeveer 50ml water toe. Blender alles op hoge snelheid (zo’n 30-60 seconden) tot een glad geheel en giet de smoothie in een mooie kom. Houdt ongeveer 4 eetlepels apart; deze heb je nodig ter decoratie.

Vul nu het spuitje met de kokosyoghurt. Oefen eerst even met hoeveel kracht je moet drukken om een gelijkmatig straaltje yoghurt eruit te laten komen. Trek nu rustig een streep met de kokosyoghurt over beide smoothies.
Spoel het spuitje even schoon en vul deze nu met de oranje smoothie die je apart had gehouden. Trek hiermee nu een rechte lijn, precies naast de lijn van de kokosyoghurt over de rode smoothie.
Spoel opnieuw het spuitje even schoon en vul deze nu met de rode smoothie die je apart had gehouden. Trek hiermee nu een rechte lijn, precies naast de lijn van de kokosyoghurt over de oranje smoothie.

Neem nu een satéprikker en trek lijnen precies haaks op de rood-witte en oranje witte lijntjes die je hebt getrokken. Doe dit de ene keer van links naar rechts en de andere keer van rechts naar links. Versier tot slot met de suiker-sterretjes en naar wens met vers fruit, zoals blauwe bessen.