Frisse witlofsalade met ‘ei’

Met warm weer is deze witlofsalade zeker een succes. Ze is vrij snel gemaakt. Met gebakken aardappels erbij is dit een complete maaltijd.

Frisse witlofsalade met ‘ei’

Ingrediënten

Voor de vegan 'eiersalade'

Voor de witlofsalade:

Bereiding

Pers (dit kan met je handen) zoveel water als mogelijk uit de tofu. Verbrokkel de tofu tot kleine stukjes van niet groter dan een halve centimeter. Doe de overige ingrediënten erbij en schep door tot het een egaal geheel is. Zet even opzij.

Snijd de witlof in dunne reepjes. Snijd de appel in fijne blokjes. Snijd de augurken in fijne blokjes. Doe deze samen in een schaal. Voeg de mayonaise toe, de wijnazijn/appelazijn, en zout en peper naar smaak. Schep dit door elkaar. Schep vervolgens de eiersalade door de witlofsalade.

 

Tip: doe drie eetlepels fijngesneden bieslook door de ‘eiersalade’.