Cheesecakemousse

Een snelle variant van de klassieke cheesecake, in een vegan jasje. Is de rabarber niet in het seizoen? Je kunt ook jam maken van een ander soort fruit. Bijvoorbeeld van rode bessen of bosvruchten. Je kunt hiervoor prima diepvriesfruit gebruiken.

Cheesecakemousse

Ingrediënten

Vulling:

Crumble:

Rabarberjam:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de margarine met de basterdsuiker en de zout. Voeg de bloem toe en maak hiervan een kruimelig deeg. Leg dit verspreid op een bakplaat en bak 15 minuten op 175 graden. Het klontert wat samen. Als je het uit de oven haalt kan je dit met twee lepels uit elkaar halen (dan is het nog zacht).

Zet de roomkaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt hij zacht. Doe de roomkaas in een mengkom en spatel los.

Schraap de merg uit de vanillestok en doe deze bij de slagroom. Klop de slagroom met de versteviger, de vanille en de poedersuiker stijf. Meng voorzichtig de roomkaas met de slagroom.

Snijd de rabarber fijn en kook deze met het water zachtjes op. De rabarber moet zacht zijn, maar hoeft niet helemaal uit elkaar te vallen. Voeg de geleisuiker toe en laat 2 minuten zacht doorkoken terwijl je zachtjes roert. Laat het geheel afkoelen afgedekt met folie of in een gesloten pot.

Stel de cheesecake samen. Doe wat van de crumble in een kopje, doe de mousse er overheen en top af met de rabarberjam. Serveer en geniet!