Appelcake

Deze appelcake met custard is absoluut de moeite waard. Een heerlijke plantaardige variatie op de klassieke appeltaart. Het speciale van deze cake is dat hij een "geleerlaagje" heeft; het lijkt zo net alsof hij bij de banketbakker vandaan komt!

Appelcake

Ingrediënten

Deeg:

Custard:

Appelcake Mix:

Geleer laagje:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.

Begin met het deeg. Meng de margarine met de suiker en de zout. Doe in een bakje het water met de custard en meng ook dit bij de suiker/margarine.
Voeg de bloem toe en vorm een deeg. Is het te droog? doe dan voorzichtig een beetje water erbij. Leg het deeg koud.

Voor de custard: Kook de melk met suiker. Meng het custardpoeder met twee eetlepels water en voeg al roerende toe aan de melk. Als dit meekookt kan je de massa af laten koelen. Leg er wel los een vel plastic folie overheen om te voorkomen dat er een vel op komt.

Maak dan de appelcake mix. Voeg alle ingrediënten toe en meng dit tot het een gelijkmatig beslag is. Mix niet langer dan nodig!

Snijd de appel in mooie kleine blokjes. Met schil is mooier voor de kleur en natuurlijk ook makkelijker en gezonder.

Assembleer de cake: Op de bodem van een taartblik (24cm) rol je een dun laagje deeg. Hierop verdeel je de appelcake mix.
Doe de custard in een spuitzak of een diepvrieszakje waar je het hoekje van af knipt. Verdeel de custard in banen over het beslag.
Verdeel dan de appelstukjes over de hele vorm.
Bak op 175 graden C voor 45 minuten en laat afkoelen.

Als de taart koud is kan je hem af-geleren. Hierdoor droogt de taart niet uit en krijgt hij een mooi glaslaagje. Doe in een klein bakje de inhoud van het zakje taartina. Doe daar een beetje van de appelsap bij om te mengen.
Kook de rest van de appelsap met de suiker. Als het kookt haal je de pan van de hittebron en voeg je de taartina toe.
Breng opnieuw aan de kook. Met een kwast of lepel kan je de hete vloeistof over de taart verdelen. Laat afkoelen.

Na 15 minuten kan je de taart snijden. Eet smakelijk!