Pasteitjes met bloemkoolragout

Voor wie eens wat anders wil dan champignonragout is er nu bloemkoolragout!

Pasteitjes met bloemkoolragout

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding: 15 min - bereidingstijd: 30 min

Was de bloemkool en verwijder de bladeren. Snijd de bloem in roosjes en de stronk in blokjes. Kook de bloemkool 5 minuten in gezouten water en giet af.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de bloemkool toe en bak die 5 tot 10 minuten mee. Zet het vuur uit.

Laat in een steelpan de boter smelten. Voeg de bloem toe en bak deze op middelhoog vuur al roerend ongeveer 2 minuten mee. Kruimel een bouillonblokje door de roux. Voeg een flinke scheut van het water toe en roer door tot een gladde massa. Voeg al roerend beetje bij beetje de rest van het water toe. Laat het nog enkele minuten koken en blijf goed roeren. Voeg daarna het bloemkool mengsel toe en roer goed door.

Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom toe (als je die wil gebruiken). Breng de ragout op smaak met de fijngehakte peterselie, rozemarijn, zout en peper.

Verwarm de pasteibakjes in de oven, zoals aangegeven op de verpakking. Haal de bovenkantjes eraf voordat de bakjes in de oven gaan. Vul de pasteibakjes met de ragout en garneer eventueel met wat verse kruiden en vegan parmezaanse kaas.

Tips

  1. Kun je geen vegan pasteibakjes vinden, dan kun je ze ook zelf maken. Bijvoorbeeld door plakjes bladerdeeg in een muffinvorm te leggen en in de oven te bakken. Of smeer 4 tortillawraps in met olijfolie, plaats elk in een ovenbestendige bakvorm en bak ze in 6-8 minuten in de oven.

  2. Met meer bouillon wordt de ragout iets dunner.