Rode smoothiebowl

Met deze rode smoothie als ontbijt bruis je van de energie en geef je je gezondheid een boost!

Rode smoothiebowl

Ingrediënten

Voor de smoothie:

Keukenbenodigdheden:

Bereiding

Haal de schil van de bananen, breek ze in een paar stukken en doe deze in de blender. Ontpit de avocado en doe beide helften, zonder schil, in de blender. Schil de sinaasappel en doe de partjes ook in de blender erbij. Maak de paprika schoon, snijd in grove stukken en doe in de blender. Verwijder het klokhuis uit de appel. Snijd de appel in grove stukken en doe in de blender. Voeg de broccolikiemen toe aan de blender.

Was het rauwe bietje en haal eventueel de boven- en onderkant ervan af en snijd in vieren. Indien je gekookte bietjes uit een pot of zak gebruikt, spoel ze dan even af, zodat eventueel toegevoegde conserveringsmiddelen worden verwijderd. Doe deze ook in de blender.

Voeg de verse takjes basilicum toe aan de blender. Als je geen verse bascilicum hebt, laat deze dan weg. Ook gedroogde bascilicum is geen optie, want die is veel sterker van smaak.

Giet als laatste nog wat water in de blenderkan. Ongeveer 50 ml is voldoende bij een krachtige high speed blender. Hiermee krijg je een heerlijke, dikke smoothie.

Zet de blender gedurende 30-60 seconden aan, zodat het geheel perfect glad wordt. Giet de smoothie over in een grote kom en versier naar wens met gedroogde vruchten, zaden en/of noten.

De smoothie is twee dagen houdbaar in de koelkast.

Variaties

Mocht je niet van bietjes houden maar wel een rode smoothiebowl willen maken, vervang dan de bietjes door een extra paprika. Het is ook heerlijk om 100 gram frambozen (vers of uit de diepvries) toe te voegen.