27
apr
2020

Guacamole

Deze saus van avocado’s komt oorspronkelijk uit Mexico, maar is tegenwoordig in Nederland ook een populaire dipsaus. Je kan de saus ook in de supermarkt krijgen, maar deze is niet altijd vegan. Met dit recept maak je makkelijk en snel je eigen verse guacamole!

Lees verder
door Simone
15
mrt
2020

Glutenvrije Pannenkoeken

Deze pannenkoeken zijn niet alleen vegan, maar ook glutenvrij! Voor dit recept is een meel combinatie gebruikt van haver, boekweit en rijstmeel. Omdat boekweit een vrij aanwezige nootachtige smaak heeft, wordt rijstmeel als ‘tegenhanger’ gebruikt waardoor je pannenkoek minder zwaar op de maag ligt.

Lees verder
door Simone
15
mrt
2020

Sinaasappelbavarois

Bavarois is een luchtige pudding, waarvoor traditioneel gelatine gebruikt werd om het gerecht te doen ‘geleren’, opstijven. Maar gelatine wordt gemaakt van botten. Een plantaardige vervanger is agar agar, gemaakt van zeewier. Het is te koop in poedervorm en vlokken in de biologische winkel en de aziatische toko.

Lees verder
door Simone
15
mrt
2020

Bonenbonbons

Heerlijke chocoladige snoepjes, met een verrassende ingrediënt: zwarte bonen. Deze maken de bonbons lekker smeuïg en ook eiwitrijk, dus voedzaam bovendien! Dit recept is genoeg voor ongeveer 25 bonbons.

Lees verder
door Simone
15
mrt
2020

Linzenkaviaar met Hiziki

Zo vissig heb je nog nooit vegan gegeten!
Als je zin hebt om eens wat met zeewier te gaan koken, maar niet weet hoe te beginnen, dan is dit recept iets voor jou. Een heerlijke spread voor cracker of boterham met linzen en hiziki. Gedroogde hiziki vind je in de natuurwinkel en misschien in de toko.
Als je lijnzaadolie in huis hebt, gebruik die dan voor de smeuïgheid. Dit heeft namelijk een enigszins vissige smaak. Maar fruit de knoflook in olijfolie; lijnzaadolie mag niet verhit worden.

Lees verder
door Simone
29
dec
2019

Bonensalade met balsamico

Een mediterraan geïnspireerde bonensalade. Lekker als lunch met wat vloerbrood erbij; of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een barbecue.

Lees verder
door Simone
29
dec
2019

Pastinaak-kastanjesoep

Een bewerkelijk gerecht – vooral als je de kastanjes zelf pelt – maar heerlijk! Maak van het pellen een gezellig familiegebeuren of koop gepelde, kant-en-klare (ongezoete) kastanjes bij de Turkse winkel. De rijke, zoetige smaak maakt de soep zeer de moeite waard! Een feestelijk wintergerecht.

Eet je deze soep als voorgerecht, dan is het voldoende voor 6-8 personen; is het een maaltijdsoep dan voor 3 tot 4 personen. Doe er dan ook een broodje bij.

Lees verder
door Simone
29
dec
2019

Surinaamse bojo

Een supermakkelijk alles-in-een-kom – recept! Breng een bezoekje aan de Surinaamse speciaalzaak voor de cassave.
Let op: bij gebruik van gerste- of tarwemoutstroop is de bojo niet meer glutenvrij.

Lees verder
door Simone
29
dec
2019

Pastasalade met yoghurtsaus

Deze pastasalade met yoghurtsaus is geïnspireerd door de Turkse keuken en is heerlijk fris als bijgerecht of lunch. De verschillende ingrediënten geven veel crunch en verschil in textuur.

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Indonesische rendang

Het originele Suamtraanse recept voor rendang maakt gebruik van rundvlees, maar met sojalapjes (o.a. te krijgen bij de toko) is het minstens net zo lekker!

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Atjar ketimoen

Atjar of acar is een recept voor met zuur ingemaakte groenten uit Indonesië. Bij atjar ketimoen worden komkommers gebruikt, maar je kan in principe heel veel verschillende groenten op dezelfde manier bereiden.

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Kokosrijst

Dit recept is perfect als je een keer wat meer smaak wilt toevoegen aan je rijst. Door de kokosroom krijgt de rijst een heerlijke romige smaak en zachte structuur. Een heerlijke afwisseling op gewone witte rijst.

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Satésaus/Pindasaus

Het kan bijna niet ontbreken in de keuken, pindasaus! En met dit recept maak je heel makkelijk je eigen vegan versie.

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Sambal badjak

Deze Indonesische pasta van gemalen pepers is lekker bij iedere Aziatische maaltijd… als je van pittig houdt natuurlijk. Traditioneel worden de ingrediënten voor het gerecht fijngemalen met een vijzel, maar in deze makkelijkere versie snijden we alles gewoon fijn en gebruiken we de staafmixer.

Lees verder
door Simone