Zwartebonenburgers
Dit recept kun je als basis gebruiken om zelf vegaburgers te maken. Een bonus is dat ze goedkoop zijn om te maken, gezond en niet ingewikkeld! Serveer deze burgers op biologische bolletjes met (curry)ketchup of salsa, veganaise, sla en kiemen (zoals alfalfa). Ook lekker is een plakje plantaardige cheddar (of andere plantaardige kaas) erop.
Ingrediënten
- 100 gram rijst
- 1 blik zwarte bonen (à 265 gram uitlekgewicht)
- 1 klein blikje maïs (à 150 gram)
- 1 teen knoflook
- 50 gram bloem
- ½ theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- 1 handje verse koriander
- 1 eetlepel limoensap
- Olie om in te bakken
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen. Laat de bonen en maïs uitlekken en snijd de koriander fijn.
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een fijn mengsel. Vorm van het mengsel 4 burgers.
Verwarm een laagje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin, ongeveer 3-5 minuten per kant.
Tip: Vervang de zwarte bonen eens door linzen en de maïs door bieten. Zo maak je zelf heerlijke bietenburgers!
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Fusion
- Type:
- Burger, Vlees-/Vis-vervanger
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk