Winterse Minestrone
Minestrone is een goedgevulde soep die zijn oorsprong vindt in Italië. Er wordt van oudsher al veel gevarieerd met de ingrediënten. Dit komt doordat men vaak groenten gebruikte die over waren van vorige dagen. Voel je dus vrij om je eigen favoriete groente toe te voegen!
Ingrediënten
- 1 ui, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik (à 400 gr) tomatenblokjes op sap
- 1 winterpeen, in blokjes
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 klein blikje (à 68 gr) tomatenpuree
- 1 laurierblaadje
- 100 gr volkoren macaroni
- 150 gr gesneden boerenkool
- 1 blik (à 400 gr) witte bonen, uitgelekt
- 2 el fijngesneden verse kruiden, zoals rozemarijn of oregano
- 50 gr zwarte olijven (10 stuks), fijngesneden
Bereiding
Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak de ui op laag vuur gedurende 10 minuten. Pers in de laatste minuut de knoflook erboven uit. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de winterpeen, bouillon, tomatenpuree en laurier toe en laat 10 minuten koken, totdat de peen zacht is.
Voeg macaroni en boerenkool toe. Roer regelmatig om te voorkomen dat de macaroni aan de bodem van de pan plakt. Laat de soep koken totdat de pasta gaar is, zo’n 8 minuten. Voeg tijdens de laatste minuut de witte bonen, verse kruiden en stukjes olijf toe.
Breng op smaak met peper en zout en verwijder voor het serveren het laurierblad.
Tip: Ook lekker om bij het serveren een beetje pesto door de soep te roeren! Let erop dat de pesto geen koemelk bevat.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk