Andijviestamppot met zontomaatjes en walnoten
Deze stamppot is een heerlijke, maar net zo makkelijke, variatie op de gebruikelijke andijviestamppot.
Ingrediënten
- 1 kilogram aardappelen
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- ½ theelepel chilipoeder
- peper naar smaak
- ½ theelepel zout
- 150 milliliter sojaroom
- 300 gram andijvie
- 1 pot (à 295 gram) zongedroogde tomaatjes
- 100 gram gebroken walnoten
Bereiding
Schil voor de andijviestamppot de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af. Snijd intussen de andijvie en de (afgegoten) zongedroogde tomaten in stukjes.
Bestrooi de aardappelen met de kruiden en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Doe er steeds een beetje sojaroom bij, totdat je een fijne, gladde puree hebt. Roer de andijvie en zongedroogde tomaatjes erdoor en verwarm nog een paar minuten door. Bestrooi voor het serveren je andijviestamppot met de walnoten.
Tip: Eet je graag jus bij je stamppot? Je kan plantaardig juspoeder in supermarkt kopen, of gewoon zelf jus maken. Op deze website vind je er twee recepten voor!
Probeer ook eens deze heerlijke zomerse
spinaziestamppot met pinda's!
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Aardappelgerecht, Stamppot
- Seizoen:
- Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk