Marokkaanse tajine met couscous

Alle ingrediënten voor dit heerlijk geurende gerecht kan je gewoon vinden bij de supermarkt. Je kunt allerlei verschillende groenten gebruiken voor deze stoofpot: Behalve de zomergroenten die in dit recept staan, zijn bijvoorbeeld pompoen en wortel ook erg lekker.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 5 minuten, met de deksel op de pan. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en bak 5 minuten. Doe vervolgens de sperziebonen, de tomatenblokjes, de helft van de groentebouillon, gedroogde abrikozen, kaneel en komijn erbij. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken, totdat de sperziebonen gaar zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Bereid ondertussen de couscous: doe de couscous in een pan of kom en roer de rest van de (hete!) groentebouillon erdoor. Laat het 5 minuten wellen, dan is het gaar. Roer het nog een keertje door (eventueel met een scheutje olie) zodat het niet allemaal aan elkaar plakt.

Roer de kikkererwten door de groenten en laat nog 5 minuten warm worden in de saus. Roer tenslotte de citroenrasp erdoor, verdeel het amandelschaafsel erover en serveer met de couscous.

Tip: Ook lekker om nog te garneren met verse koriander of peterselie.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge