Taco’s met plantaardig gehakt & guacamole

Een heerlijke klassieker uit de Mexicaanse keuken. Altijd lekker, want je kan naar hartenlust variëren met verschillende soorten rauwkost. Guacamole is in supermarkten kant- en klaar verkrijgbaar, maar check wel de ingrediënten want deze is lang niet altijd vegan. Zelf maken kan natuurlijk ook; het is niet moeilijk en bovendien vaak ook nog lekkerder!

Ingrediënten

Voor de guacamole:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 125 graden en verwarm daarin de taco’s zo’n 15 minuten (je kan ze gemakkelijk over het ovenrooster hangen, maar op de bakplaat kan het ook).

Verwarm de olie in een ruime koekenpan. Snipper de ui en fruit deze zo'n 5 minuten in de pan met olie. Pers de knoflook erboven uit en bak dit een minuutje mee. Doe het plantaardige gehakt erbij en bak dit 5 minuten aan. Voeg dan tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, komijn, zout en water toe, en bak dit nog zo’n 10 minuten door. Als het te droog wordt voeg je nog wat water toe.

Doe de avocado in de keukenmachine, samen met het water, het zout, de cayennepeper, het limoensap, en (als je die gebruikt) de verse koriander. Pureer dit tot guacamole.

Snijd de sla en de tomaten in reepjes en vul de taco-schelpen met het gehakt, sla, tomaat en wat guacamole.

Tip: Serveer er eventueel nog salsa bij.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge