Banaan-noten muffins

Deze robuuste muffins zijn een goed begin van je dag. Lekker gezond door de noten, het fruit, en het volkorenmeel.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.

Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat dit even staan. (Als je heel lijnzaad in huis hebt, maal dit dan kort in de keukenmachine).

Neem een kom en prak hierin met een vork de banaan. Voeg hier suiker, bakpoeder, zout en olie aan toe en meng het door elkaar. Voeg dan het lijnzaad mengsel en het meel toe.

Hak de noten grof en voeg een deel hiervan samen met de rozijnen toe aan het beslag.

Vet 2 muffin/cupcake-vormen in met plantaardige margarine. Verdeel het beslag over twee muffinvormen en garneer met de rest van de noten.

Bak de muffins gedurende 25-30 minuten. Controleer of ze gaar zijn door een sat├ęprikker of mes midden in de muffin te steken. Als deze er schoon uitkomt zijn ze goed.

Tip: Varieer met het soort noten dat je gebruikt, en verschillende soorten gedroogd fruit. Gedroogde cranberries zijn bijvoorbeeld ook erg lekker!
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge