Banaan-notenmuffins

Deze robuuste muffins zijn een goed begin van je dag. Lekker gezond door de noten, het fruit, en het volkorenmeel.

Banaan-notenmuffins

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat dit even staan. (Als je heel lijnzaad in huis hebt, maal dit dan kort in de keukenmachine).

Neem een kom en voeg alle droge ingrediënten toe: volkorenmeel, bakpoeder en zout.
Neem een andere kom en voeg alle vochtige ingrediënten toe: banaan, suiker, olie en het lijnzaadpapje. Met een staafmixer of blender mix je dit tot een smeuïg geheel.
Voeg de inhoud van beide kommen samen en roer kort door elkaar.

Hak de noten grof en voeg een deel hiervan samen met de gewelde rozijnen toe aan het beslag.

Vet 2 muffin/cupcake-vormen in met plantaardige margarine. Verdeel het beslag over twee muffinvormen en garneer met de rest van de noten.

Bak de muffins gedurende 15 minuten. Controleer of ze gaar zijn door een satéprikker of mes midden in de muffin te steken. Als deze er schoon uitkomt zijn ze goed.

Tip: Varieer met het soort noten dat je gebruikt, en verschillende soorten gedroogd fruit. Gedroogde cranberries zijn bijvoorbeeld ook erg lekker!