Romige zuurkoolschotel met tofureepjes

Een variatie op de klassieke zuurkoolstamppot. Als je geen oven hebt kun je ook de losse onderdelen bij elkaar eten. Kook in dat geval wel de zuurkool ±10 minuten.

30-60 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 eetlepels olie
  • 1 blikje (à 68 gram) tomatenpuree
  • 2 bakjes (à 180 gram) pittige tofureepjes
  • 1 zak (500 gram) zuurkool naturel
  • 250 milliliter sojaroom (Alpro cuisine)
  • 5 eetlepels paneermeel
  • Bereiding

    Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Bewaar 150 milliliter van het kookwater.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Fruit de uien in 2 el olie. Voeg de tomatenpuree en de roerbakreepjes toe en roerbak 2 minuten. Roer het opgevangen kookwater erdoor. Meng de zuurkool in de ovenschaal  van ongeveer 20 bij 30 cm met de helft van de sojaroom en wat peper en zout naar smaak. Schep de tofureepjes in tomatensaus erop.

    Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Roer de rest van de sojaroom erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met het paneermeel en sprenkel een eetlepel olie erover.

    Zet de schaal 35 minuten in het midden van de oven.

    Tip: Je kunt de tofureepjes ook eens vervangen door stukjes rook tempeh. Dit is te koop in natuurvoedingswinkels. Het heeft een lekkere gerookte smaak en een stevige bite.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Aardappelgerecht
    Keuken:
    Hollands
    Smaak:
    Hartig, Romig
    Seizoen:
    Winter
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja