Romige zuurkoolschotel met tofureepjes

Een variatie op de klassieke zuurkoolstamppot. Als je geen oven hebt kan je ook de zuurkool los bereiden door deze ongeveer 10 minuten in een pannetje te koken.

Romige zuurkoolschotel met tofureepjes

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Bewaar zo'n 150 milliliter van het kookwater.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenpuree en de roerbakreepjes toe en roerbak 2 minuten. Roer het opgevangen kookwater erdoor. Meng de zuurkool in de ovenschaal  van ongeveer 20 bij 30 cm met de helft van de sojaroom en wat peper en zout naar smaak. Schep de tofureepjes in tomatensaus eroverheen.

Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de rest van de sojaroom tot puree. Breng de puree op smaak met peper en zout, verdeel hem over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de ovenschotel met het paneermeel en sprenkel er een eetlepel olie over.

Bak de schotel in 35 minuten in het midden van de oven gaar.

Tip: Je kunt de tofureepjes ook eens vervangen door stukjes (rook-)tempeh.