Groene tosti

Een makkelijke, supergezonde en plantaardige variant op de tosti. Door de edelgist krijgt de tosti zijn kaas-achtige smaak, en door de extra groenten heeft de tosti meer bite en textuur. Ook lekker voor mee naar school of werk.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 3 theelepels vegan pesto
  • 6 blaadjes spinazie
  • 1/4 avocado, in dunne plakjes gesneden
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels edelgist (optioneel)
  • Bereiding

    Besmeer één sneetje brood met de pesto. Leg hierop de blaadjes spinazie en de plakjes avocado. Strooi er vervolgens peper, zout en edelgist over en eindig met het andere sneetje brood.

    Laat de tosti lichtbruin en knapperig worden in een tosti ijzer.

    Tip: Serveer met ketchup of tomatensalsa!

    Pesto kan je ook makkelijk zelf maken door bijvoorbeeld basilicum met wat olie en noten of pijnboompitten fijn te malen in de keukenmachine.