Groene tosti - VeganChallenge

Groene tosti

Een makkelijke, super gezonde en plantaardige variant van de kaastosti. Door de edelgist behoudt de tosti zijn kaas-achtige smaak. Door de extra groenten heeft de tosti meer bite en textuur. Ook lekker voor mee naar school of werk.

< 15 minuten     1 Persoon

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 3 theelepels vegan pesto
  • 6 blaadjes spinazie
  • Kwart avocado, in dunne plakjes gesneden
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels edelgist (optioneel)
  • Bereiding

    Besmeer één snee brood met de pesto. Leg hierbovenop de blaadjes spinazie en de plakjes avocado. Voeg zout, peper en edelgist toe en leg het andere sneetje brood erbovenop.

    Laat de tosti bruin en knapperig worden in een tosti ijzer.

    Tip: Serveer met ketchup of tomatensalsa!

    Pesto kan je ook makkelijk zelf maken door bijvoorbeeld basilicum met wat olie en noten of pijnboompitten fijn te malen in de keukenmachine.



    Menugang:
    Lunch
    Type:
    Broodbeleg & Sandwiches, Kaasvervanger
    Keuken:
    Frans, Fusion
    Smaak:
    Hartig
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja