Gevulde ‘ei’ aardappels

Dit is misschien wel de lekkerste manier om aardappels te eten. Een heerlijk hapje voor bij de zondagse brunch. Omdat je in dit recept ook de schil van de aardappels eet is het misschien beter om voor biologische aardappels te kiezen.

30-60 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 6 vastkokende aardappels, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels veganaise (mayonaise zonder ei)
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 1 klein uitje, fijngesneden
  • 1 theelepel kerrie
  • Zout en peper naar smaak
  • Beetje kurkuma
  • Snufje paprikapoeder
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de aardappels aan alle kanten met olijfolie. Leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat en bak ze ongeveer 45 minuten, tot ze zacht zijn (maar niet papperig). Laat ze afkoelen.

    Meng ondertussen de overige ingrediënten, behalve de paprikapoeder, in een kom.

    Hol de aardappels uit, zodat er een plekje is voor de vulling. Voeg de aardappel die je uit hebt geschept toe aan het mosterd-mengsel en roer goed. Vul hiermee de aardappels. Dat kan heel netjes met een slagroomspuitzak, of gewoon met een lepel. Bestrooi met wat paprikapoeder.

    Tip: Wist je dat je ook gewoon veganaise kunt kopen in de supermarkt? Bij de AH en Jumbo zijn bijvoorbeeld de Egg Free Mayo van Biobandits, Mayolijn van Remia of Mayoneze van Yakso te koop, maar je kunt ook zelf het Vegan Challenge recept voor veganaise maken.



    Menugang:
    Bijgerecht, Brunch, Snacks
    Type:
    Aardappelgerecht, Eivervanger
    Keuken:
    Hollands
    Smaak:
    Hartig, Kruidig
    Gelegenheid:
    Kerst, Pasen
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja