19
jan
2023

Cheesecakemousse

Een snelle variant van de klassieke cheesecake, in een vegan jasje. Is de rabarber niet in het seizoen? Je kunt ook jam maken van een ander soort fruit. Bijvoorbeeld van rode bessen of bosvruchten. Je kunt hiervoor prima diepvriesfruit gebruiken.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Burek: gevulde filodeegrolletjes

Burek is hartig gevuld filodeeg die in een mooie spiraal opgerold en afgebakken wordt. Voor het eerst gemaakt in Servië, maar ondertussen gekend in heel de Balkan. In dit recept vullen we de burek met een zacht tofumengsel en spinazie. Je eet burek als snack, maar als je er soep of een salade bij maakt, kan het prima als lunch of hoofdgerecht.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Groentestoof met avocadosaus

Deze voedzame groentestoof bestaat uit enkel onbewerkte producten. Een super gezond en smaakvol “whole food plant based” gerecht. Je kunt de gierst ook vervangen voor gerst, volkoren rijst, parelcouscous of een ander soort graan.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Pasta pomodoro

Deze pasta is geweldig in zijn eenvoud. Heerlijk smaakvol en voedzaam; deze maak je elke week weer opnieuw!

Lees verder
door Henrieke Boer
20
dec
2022

Kerstige smoothiebowls

Deze tweekleurige smoothie is een ware eyecatcher bij het kerstontbijt. Het kost even wat tijd om ze te maken, maar met onderstaande instructies kan het niet mislukken.

Lees verder
door Henrieke Boer
16
dec
2022

Klassieke oliebollen

Dit is een oud banketbakkersrecept voor een echte klassieke oliebol! Het komt uit een boekje uit 2002 waarin klassieke basisrecepten uit de banketbakkerij zijn verzameld. Het komt uit de tijd dat het gebruik van ei en boter als luxe werd gezien en werd weggelaten als het niet nodig was.

Lees verder
door Henrieke Boer
1
dec
2022

Misosoep

Misosoep is een gerecht waar je werkelijk waar, eindeloos mee kunt variëren. In dit recept kun je kiezen voor een langzame variant, waarbij je zelf je vegan dashi bouillon maakt de avond van tevoren, of voor een snelle variant, waarmee je soep binnen een kwartier op tafel staat.

Lees verder
door Henrieke Boer
11
jul
2022

Albondigas

Albondigas

In Spanje zijn albondigas een bekende tapa. Dit recept is hierop geïnspireerd. Je kunt dit gerecht als hapje opdienen, bijvoorbeeld bij een buffet. Met wat rijst ernaast heb je een volledige maaltijd.

Lees verder
door Leonie Krijger
28
jun
2022

Pokébowl met pompoen

De pokébowl is makkelijk om mee te variëren omdat je rijst als basis gebruikt. In de winter kun je gaan voor pompoen, zoals in dit recept. Is het hartje zomer? Vervang dan de pompoen bijvoorbeeld voor zoete aardappel of mango.

Lees verder
door Henrieke Boer
28
jun
2022

Vegan boterkoek

Dit banketbakkersrecept zonder poespas geeft een heerlijke vegan boterkoek zoals je hem van vroeger kent! Het is daarnaast ook nog een simpel recept, dat bijna niet mis kan gaan. Succes gegarandeerd dus.

Lees verder
door Henrieke Boer
22
jun
2022

Spinaziequesadillas

Spinazie quesedillas

Deze spinazie quesadillas zijn een heerlijk vegan alternatief voor dit Mexicaanse gerecht. Hoewel een ‘echte’ quesadilla kaas (queso) hoort te bevatten, zul je dat in deze vegan variant zeker niet missen!

Lees verder
door Leonie Krijger
21
jun
2022

Latkes

Latkes

Deze hartige aardappelkoekjes ken ik al mijn leven lang en ik dacht dat ze typisch Nederlands waren, maar het blijkt dat ze in Israël ook veel gegeten worden! Ze heten daar Latkes en horen bij het Chanoeka-feest.
Aardappelkoekjes vormen een lekkere variatie op de gekookte aardappel. Je maakt de maaltijd natuurlijk compleet met groenten en een ‘vleesopvolger’!

Lees verder
door Leonie Krijger
23
jan
2022

Salade van peren, basilicum en geroosterde amandelen

Dit is een recept van chefkok Alexander Gershberg. Hij heeft meerdere kookboeken uitgebracht, waarvan recent zijn nieuwe kookboek PLANTAARDIG. Het is een unieke culinaire gids voor een rijk, smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon. Ontdek hoe je heerlijk en eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten, zeegroenten en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren. Dit recept is een van de vele heerlijke gerechten die in zijn kookboek staan. Een perfecte salade voor als je iets makkelijks, snels, fris en lichts wil eten. Als de zon direct op je snoet schijnt is dit verfrissende hapje precies wat je nodig hebt. Bekijk en bestel het kookboek op zijn website: https://alexandergershberg.com/cook-book/

Lees verder
door Henrieke Boer
23
jan
2022

Couscouspilav van geroosterde bloemkool en pijnboompitten

Dit is een recept van chefkok Alexander Gershberg. Hij heeft meerdere kookboeken uitgebracht, waarvan recent zijn nieuwe kookboek PLANTAARDIG. Het is een unieke culinaire gids voor een rijk, smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon. Ontdek hoe je heerlijk en eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten, zeegroenten en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren. Deze couscouspilav uit zijn boek is een supermakkelijk en zeer smakelijk gerecht waar je zo een snelle lunch of avondmaaltijd mee op tafel zet. Met zoveel heerlijks in een gerecht kan er weinig misgaan!

Lees verder
door Henrieke Boer