Noedels met pindasaus

Dit is een lichte maaltijd, snel gemaakt als lunch of diner. Lekker met verse koriander of peterselie.

Ingrediënten

Bereiding

Kijk op de verpakking van de noodles voor de weektijd/kooktijd en week of kook ze. Ik gebruikte rijstnoodles die 10 minuten moesten weken. Let op dat je geen eiernoodles koopt.

Maak slierten van de wortel met de dunschiller. Halveer de prei in de lengte, was deze grondig en snij in dunne plakjes. Snij de knoflook en gember fijn.

Roer de pindakaas, sojasaus, cayennepeper, citroensap en water door elkaar in een bakje.

Verhit de olie in een wok en roerbak de prei vier minuten of tot deze beetgaar is. Voeg de wortel, knoflook en gember toe en roerbak nog twee minuten.

Giet de noodles af, roer de saus en de noodles door de groenten in de wok. Verdeel de pinda's erover en strooi er eventueel nog verse peterselie of koriander over.


Tip:
vul eventueel aan met gebakken tofu of kipstuckjes.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge