Thaise gele curry met rode linzen en groenten

Een snelle smaakvolle curry. Je kunt in plaats van een groentenpakket, ook zelf groenten zoals prei, ui, paprika, rode peper en kool uitzoeken en gebruiken.

Thaise gele curry met rode linzen en groenten

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm een grote wok of hapjespan. Roer de currypasta, kokosmelk en water door elkaar in de pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de rode linzen toe en kook 10 minuten met de deksel op de pan. Snijd intussen de paprika in dunne reepjes en de champignons in plakjes. Roer de Thaise groenten, paprika en champignons door de linzen. Voeg zo nodig nog wat water toe (de groenten moeten rijkelijk bedekt zijn met saus).

Kook nog ongeveer 6 minuten met de deksel op de pan tot alles beetgaar is.

 

Twist


Lekker met rijst of brood en verse platte peterselie of koriander. Omdat dit gerechterg weinig groente bevat kun je de curry aanvullen met bloemkool, wortel, doperwten of spinazie.