Pasta arrabiata met walnotengehakt

Een goede pasta is altijd lekker, maar deze pittige pasta wordt vast een absolute favoriet! De klassieke combinatie van knoflook, chilipeper en tomaat om arrabiatasaus te maken is heerlijk. Ironish genoeg betekent het Italiaanse woord 'arrabiata' 'boos', verwijzend naar de pittigheid van het gerecht. Maar met de bite van het walnotengehakt en de romige textuur van de avocado word je hier allesbehalve boos van!

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool

 

Ingrediënten

Bereiding

Doe de gegrilde paprika, avocado, tomatenpuree en rode peper in de keukenmachine, mix tot een gladde saus en zet apart.

Kook de penne gedurende 7 minuten in kokend water met een snufje zout. Bewaar na het koken één koffie kopje aan kookvocht en giet de rest af.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en doe deze in de pan. Hak de walnoten grof en voeg deze na 5 minuten samen met de apart gezette saus en het kookvocht toe. Voeg ten slotte de penne toe en meng goed. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Tip: Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en een schepje edelgistvlokken