Glutenvrij Bananenbrood

De zon schijnt, je hebt een lekker achtergrondmuziekje aan en het huis ruikt naar versgebakken bananenbrood! Dit recept is heerlijk om te maken op een vrije ochtend. Het is een gezonde traktatie en is ook nog makkelijk mee te nemen naar je werk of naar school.

Glutenvrij Bananenbrood

Ingrediënten

Natte ingrediënten:

Droge ingrediënten:

Bereiding

Verwarm voor glutenvrij bananenbrood de oven voor op 180 graden.

Meng het chia-/lijnzaad met 2 eetlepels water, roer het een keer door en laat het 10 minuten staan. Bekleed ondertussen een cakevorm (ongeveer 25 cm diameter) met bakpapier.

Doe de droge ingrediënten in een diepe kom en meng door elkaar. Prak de bananen met een vork of in de keukenmachine en meng ze door de droge ingrediënten. Voeg al roerende de rest van de natte ingrediënten toe.
Giet het mengsel in de cakevorm (leg eventueel de extra banaan in plakjes of gehalveerd bovenop) en bak ongeveer een uur lang in de voorverwarmde oven.

Het brood is gaar wanneer je een (saté)prikker in het midden van het brood kan steken en deze er droog weer uit kan halen. Haal het glutenvrij bananenbrood voorzichtig uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster (zo wordt ook de onderkant goed droog).

Tip: Het is ook erg lekker om gehakte nootjes, kokossnippers en/of blauwe bessen aan het deeg toe te voegen.

Liever suikervrij bananenbrood? Bekijk het recept.