Smeuïge Glutenvrije Brownies

Heb je zin in iets lekkers maar ben je geen ervaren kok? Dan zit je met dit brownie-recept helemaal goed! Het is ontzettend smeuïg, met een heerlijke chocoladesmaak. Makkelijk om te maken én ook nog eens gezond!

Smeuïge Glutenvrije Brownies

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de zoete aardappelen in de schil in ongeveer een kwartier gaar. Laat ze even afkoelen en haal vervolgens de schil eraf (pas op dat je je vingers niet brandt!). Pureer ze dan samen met de dadels in een keukenmachine of blender fijn. Verwarm de kokosolie kort in een pannetje tot het vloeibaar is en voeg het dan bij het zoete aardappel mengsel. Meng ook het havermeel, de cacao en eventueel de chocolade en de noten erdoor met een lepel.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van ca 20x20 cm. Bak de brownie in 30 minuten in het midden van de oven gaar en laat hem even afkoelen in de vorm alvorens hem aan te snijden.

Tip: Als je hele droge dadels hebt, laat ze dan even een half uurtje weken in een schaaltje water. Mocht je geen havermeel kunnen vinden dan kan je het ook gemakkelijk zelf maken door havermout fijn te malen in de keukenmachine. In plaats van havermeel kan je ook boekweitmeel of rijstmeel gebruiken.