Witlofrolletjes met Champignons

Deze rolletjes zijn een heerlijk bijgerecht. Het scheutje walnootolie op het eind maakt het helemaal af!

Witlofrolletjes met Champignons

Ingrediënten

Bereiding

Was de witlof en haal de grote/buitenste blaadjes eraf. Breng 1 tl bouillon in een pan met water aan de kook. Kook hierin de witlofblaadjes 2 minuten, schep ze er dan uit en dep ze droog met een theedoek of met keukenpapier. Kook de rest van de stronkjes nog in ongeveer 5 minuten gaar en giet af. Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in reepjes. Fruit de ui in een koekenpan met een scheutje olie en voeg dan de champignons 1/2 tl bouillonpoeder en 3 eetlepels water toe en laat even koken tot het vocht wat is verdampt. Draai het vuur uit en breng op smaak met peper en zout.

Leg op een werkblad 5 blaadjes witlof dakpansgewijs over elkaar (de lange kant overlappend) leg in het midden 1-2 eetlepels paddenstoelen en rol de witlof op vanaf de wortel naar het uiteinde van het blad. Herhaal dit totdat de vulling op is of alle grote bladeren op zijn en je geen rolletjes meer kan maken. Leg dan de rolletjes in een schaal (giet enige overgebleven champignons en saus hier overheen. Serveer meteen of zet koel en warm later in de oven op (ca 15 minuten op 175 C).(Je kan de overgebleven witlofstronkjes in de schaal erbij leggen of later in een ander gerecht verwerken).

Giet voor het serveren nog een scheutje walnootololie over de witlofrolletjes heen.