Kruidige Cashew-smeerkaas
Moeite met kaas laten staan? Maak dan zelf eens dit veganistische smeerkaasje van cashewnoten! Heerlijk op een cracker of toastje.
Ingrediënten
- 150 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
- Sap van een halve citroen (of meer naar smaak)
- Een klein teentje knoflook
- 100-120 ml water
- 3 flinke eetlepels edelgistvlokken
- ongeveer 8 blaadjes verse oregano (of 1 el gedroogde)
- ongeveer 10 gram bieslook of dille (of 1 el gedroogde)
- ongeveer 3 takjes verse peterselie of basilicum (of 1 el gedroogde)
- Zout en peper
Bereiding
Laat de cashewnoten minimaal 4 uur (of beter, een hele nacht) weken in water.
Giet dan het weekwater weg en voeg de noten samen met de kruiden, edelgistvlokken, knoflook en het citroensap toe aan de keukenmachine. Voeg tijdens het blenden beetje voor beetje het water toe totdat je een romige, smeuïge massa hebt.
Doe de kaas in een bakje of potje en laat even opstijven in de koelkast.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Frans
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Borrel
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Raw, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —