Rijstloempia’s met Knapperige Tofu en Dipsaus

Rijstvellen zijn typisch Vietnamees, maar je kan er natuurlijk alles wat je lekker vindt in rollen. Dit heerlijke recept komt van de blog Mitu's Meatless Food en maakt een makkelijke verzadigende maaltijd of snack!

Rijstloempia’s met Knapperige Tofu en Dipsaus

Ingrediënten

Voor de loempia's:

Voor de dipsaus:

Bereiding

Snijd de tofu in plakken van 1-2 cm dik. Marineer de plakken in de coconut amino’s, ketjap en chilivlokken. Wrijf voorzichtig de marinade in de plakken en laat ze nog 10 minuten in de marinade liggen. Bak de plakken vervolgens aan elke kant knapperig in een flinke scheut olie.

Snijd intussen alle groenten in lange repen van iets minder dan een centimeter dik en haal de blaadjes van de koriander. Zodra de tofuplakken gaar en krokant zijn, bak je de courgetterepen nog een minuut mee. Haal alles uit de koekenpan en snijd de tofuplakken in lange plakken van 1 cm.

Bak nu de romaanse sla een minuutje op hoog vuur met een uitgeperst knoflookteentje en een snufje zout.

Doe kokend water in een grote schaal waar de rijstvellen goed in passen. Leg er een rijstvel in en laat in ongeveer 10 seconden weken. Leg het vel dan voorzichtig op een snijplank en beleg het met de gebakken romaanse sla, de tofuplakken, groenten en eventueel koriander. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol het strak op.  Herhaal dit met de rest van de vellen tot de ingrediënten op zijn.

Maak dan in de foodprocessor of blender de dipsaus. Proef en breng zo nodig extra op smaak. Warm de dipsaus heel kort op in een pannetje om het lauwwarm te krijgen en voeg op het laatst de verse koriander toe.