Hazelnootkoekjes met spinnenwebglazuur
Dat griezelen en smullen prima samen kunnen bewijzen deze heerlijke Halloween hazelnotenkoekjes. All vegan natuurlijk!
Ingrediënten
- 50 g hazelnoten
- 150 g bloem (+ extra voor het uitrollen)
- 90 g witte basterdsuiker
- 1/2 tl zout
- 100 ml vloeibare margarine
- 1 el sojamelk
- 50 g poedersuiker (+ extra voor het spinnenweb)
- 1 el cacao
- 1/2 el sojamelk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Hak de hazelnoten fijn in een keukenmachine of met een groot mes.
Meng de hazelnoten, bloem, basterdsuiker en zout in een kom. Voeg de margarine en 1 eetlepel sojamelk toe en pak het geheel samen tot een deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit. Het is een niet erg samenhangend deeg, maar dat geeft niet. Je drukt er namelijk een vormpje uit (bijvoorbeeld met een klein glas), die je vervolgens met een spatel op de bakplaat legt.
Bak de koekjes zo’n 10 minuten. Ze moeten niet bruin worden, en zijn nog enigszins zacht wanneer je ze uit de oven haalt.
Laat de koekjes goed afkoelen. Maak ondertussen het glazuur door poedersuiker, cacao en sojamelk te mengen. Het moet een dik glazuur zijn. Maak een beetje extra glazuur met poedersuiker en water. Hiermee maak je het spinnenweb.
Bestrijk de koekjes met bruin glazuur. Maak met een spuitzak met een hele kleine opening ringen van wit glazuur op de koekjes. Trek lijntjes vanuit het midden naar de rand met een satéprikker voor het spinnenweb-effect.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Fusion
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- Halloween
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk