Mummyworteltjes

Vier je graag op een mens- én diervriendelijke manier Halloween maar wil je toch graag griezelige hapjes op tafel zetten? Probeer dan deze mummyworteltjes eens! De (vloeibare) rook maakt ze extra smaakvol, maar is niet per se nodig.

Mummyworteltjes

Ingrediënten

Bereiding

Maak de wortels schoon en snijd ze door midden.

Meng de sojasaus, azijn, olie, liquid smoke, knoflookpoeder, gemberpoeder en peper tot een marinade. Doe de wortels samen met de marinade in een afsluitbare plastic zak (of als je die niet hebt in een middelgrote schaal) en laat ze zeker 3 uur marineren. Zorg er in het geval van een plastic zak voor dat er zo min mogelijk lucht in de zak zit.

Bak na het marineren de wortels ongeveer 10 minuten in een koekenpan in wat olie. Haal ze dan uit de pan en laat ze even afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Snijd het bladerdeeg in dunne stroken, bijvoorbeeld met een pizzaroller en wikkel iedere wortel in stroken bladerdeeg. Houd nog wel wat ruimte open voor de oogjes.

Leg de ingepakte wortels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze voor 15 tot 25 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Maak ten slotte de oogjes op de mummies door een cocktailprikker in wat mosterd of veganaise te dippen en op de wortels te stippen.