Sinaasappel-chocoladetaart

Deze decadente chocoladetaart met meerdere laagjes is heerlijk voor een feest of verjaardag!

Sinaasappel-chocoladetaart

Ingrediënten

Voor de voorbereiding:

Voor de cake:

Voor de chocoladeslagroom:

Voor de decoratie, bijvoorbeeld:

Bereiding

Vet een bakvorm in met een diameter van 20 cm, het liefst een springvorm. Strooi er wat bloem in en schud het even rond door de vorm. Verwarm de oven voor op 175°C boven en onder-warmte.

Meng de bloem, suiker, cacao, zetmeel, baking soda en het zout door elkaar in een kom. Doe in een andere (grote) kom de sojamelk en zonnebloemolie bij elkaar en zet hier de mixer in. Klop het even goed door elkaar en voeg dan schepje voor schepje de droge ingrediënten bij het mengsel. Voeg helemaal aan het einde het rasp en sap van de sinaasappel toe, en giet dan het mengsel in de vorm en zet ongeveer 45 minuten in de oven of totdat je een prikker droog uit het midden van de taart kan halen. Laat deze vervolgens een uurtje afkoelen.

Smelt intussen de chocolade au bain marie en klop de slagroom op. Voeg als de slagroom stijf is de suiker toe en meng nog even goed. Haal de chocolade van de warmtebron af en laat al roerend iets af koelen. Schep dan een deel van de slagroom hierdoor en meng goed. Schep vervolgens de rest van de slagroom er ook voorzichtig doorheen, maar zorg wel dat het een mooi egaal mengsel wordt. Zet dit mengsel dan in de koelkast totdat de taart klaar is.
Haal de taart uit de vorm en pak een lang stuk dunne draad en leg deze rond het midden van de taart en trek met de draad de taart doormidden (je kan eerst even met een mesje rondom een dunne gleuf voor de draad uitsnijden. Heb je geen draad dan kan je dit ook met een groot scherp mes doen). Leg de bovenste helft voorzichtig op een bord. Smeer met een groot vlak mes iets minder dan de helft van de chocoladeslagroom op de onderste helft. Leg dan voorzichtig de bovenste helft er weer bovenop. Smeer de rest van de chocoladeslagroom bovenop en rondom de taart. Zet deze vervolgens weer een half uurtje in de koelkast alvorens hem naar wens te decoreren en op te smullen.