Paprika’s gevuld met groene spaghetti

Dit gevulde paprikarecept is perfect voor een Halloweenfeestje, maar natuurlijk ook voor een sfeervol Halloweendiner thuis.
Serveer dit als voor- of bijgerecht of eet ze samen met de monsterburgers voor een meer complete maaltijd.

30-60 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 75 g (1/2 cup) cashewnoten
  • water
  • 200 g (volkoren) spaghetti
  • 4 oranje paprika’s
  • 2 el pesto
  • 60 g (grote hand) spinazie
  • 1 klein teentje knoflook, gepeld
  • 1 kleine avocado, in blokjes
  • 4 el edelgist (optioneel)
  • Bereiding

    Doe de cashewnoten in een schaaltje en voeg 300 ml kokend water toe. Zet opzij.

    Breng een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking.

    Snijd ondertussen gezichtjes uit de paprika’s. Als je niet van rauwe paprika houdt kun je ze in de oven op 200 graden zo’n 20 minuten bakken op bakpapier.

    Doe de pesto, spinazie, knoflook, avocado en edelgist in een blender of keukenmachine. Voeg de cashewnoten samen met het water waarin ze zijn geweekt toe en blend het geheel tot een gladde saus.

    Meng de saus door de spaghetti en vul de paprika’s ermee.



    Menugang:
    Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
    Type:
    Pasta
    Keuken:
    Italiaans
    Smaak:
    Hartig, Kruidig
    Seizoen:
    Herfst
    Gelegenheid:
    Halloween
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja