Buddha Bowl met notensaus
Deze bowl is echt een traktatie! De combinatie van de geroosterde groente met de quinoa, avocado en notensaus is geweldig. En de pompoenpitten en pinda’s bovenop maken het feestje helemaal compleet.
Deze bowl is echt een traktatie! De combinatie van de geroosterde groente met de quinoa, avocado en notensaus is geweldig. En de pompoenpitten en pinda’s bovenop maken het feestje helemaal compleet.
Deze goed gevulde paprika’s zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook nog eens superlekker. Eet ze met je favoriete peulvrucht voor een complete maaltijd.
Chiapudding is makkelijk en snel voor te bereiden voor meerdere dagen. Even een nachtje (of langer) in de koelkast laten staan en je bent klaar! Deze variant is door de warme appel en kaneel heel geschikt voor de koudere dagen.
Deze schuimtaart ziet er spectaculair uit met z’n opgehoopte schuimlaag. Het schuim bevat twee speciale ingrediënten: xanthaangom en agar-agar. Het eerste is voor extra hoog schuim – je kunt het eventueel weglaten – en het tweede voor dagenlang stevig blijven van het schuim. Laat de agar-agar dus beter niet weg, anders is het schuim op de tweede dag in een plasje water veranderd.
De taart moet goed afgekoeld zijn voordat je de schuimlaag er op doet. Bak dus eventueel een dag van tevoren.
Voor een springvorm van 25 cm. doorsnee of een vierkante vorm van 22×22 cm. Ook nodig: elektrische mixer en eventueel gasbrander.
Een verrassend lekkere combinatie van italiaanse groente en oosterse kruiden. Makkelijk te maken, mooi te serveren en heerlijk om te eten!
Toe aan een makkelijk nieuw vegan dessert idee? Probeer dit eens: Vegan Bananensplit! Naar een idee van Puur Suzanne (www.puursuzanne.nl)
Oelala, talk about guilty pleasures! Bo van beaufood.nl ging voor deze dessert klassieker, maar dan de geheel plantaardige variant. In het glas een bodem van koekkruimels met daarop plantaardig vanille roomijs van Professor Grunschnabel (Maromokotro Snow White), een flinke toef dalgona crème en gesmolten pure chocolade. Deze vegan dame blanche wil je toch gewoon maken?
De hoge glazen zien er weliswaar fantastisch uit, maar erg praktisch eet het niet. Tenzij je natuurlijk een lange lepel gebruikt. Ga je voor gemak? Serveer deze dame blanche dan gewoon in kommetjes. Tip van Bo: tijdens een gezellig etentje ziet dit dessert er wel extra fancy uit in hoge glazen!
Een plaatje voor het oog, deze gevulde pompoen. Met wat extra garnering van granaatappelpitjes misstaat deze ook zeker niet aan het kerstdiner. In plaats van (of als extra bij de zwartoogboontjes) kun je ook vegan gehakt gebruiken. Houd je van lekker pittig? Voeg dan currykruiden of chili toe.
Met deze bloemkool steel je zeker de show aan je kersttafel! De groene en rode balletjes maken het geheel helemaal af.
Een prachtig effect geven de oranje wortels in deze rode bieten terrine als je hem doorsnijdt. Serveertip: met gemengde salade en geroosterde aardappeltjes maak je hier een complete maaltijd van.
Een heerlijk niet al te ingewikkeld (kerst) recept dat er verrassend mooi uitziet.
Als je het als hoofdgerecht wilt eten kun je er wat extra couscous en wat linzen bij serveren.
Deze Parmezaanse kaas van cashewnoten is heerlijk over je pasta of ovenschotel. En het makkelijke is dat je in één moeite door een fijne voorraad kan maken die je in de vriezer wel 2 maanden kunt bewaren.
Een echt brits nagerecht om je vingers bij af te likken. Het lekkerst eet je deze pudding lauwwarm met een bolletje Vegan vanille ijs.
Deze jus smaakt lekker bij al je gekookte aardappels en stamppotten, maar ook over rijst. Ze heeft veel variatiemogelijkheid. Zo kun je steeds een andere olie gebruiken: margarine of olijfolie maken een heel verschil, om over sesamolie nog maar te zwijgen. Verder kun je voor zoutmaker marmite gebruiken. Heb je gruwelijke jeugdherinneringen aan marmite? Geef het een tweede kans. Marmite geeft een heerlijk diepe umami-smaak en maakt er een zeer smaakvolle jus van, probeer het! Maar varieer ook eens met shoyu of tamari (sojasaus) of miso, of vegan worcestersauce. Deze zoutmakers kleuren je jus meteen donkerbruin.
In plaats van water kun je ook wat kooknat gebruiken van groente of aardappels, indien je die kookt. Zo gaat waardevol kooknat, met vitamines en smaak, niet verloren.
Een winters stoofpotje, makkelijk te maken en boordevol smaak.