Geroosterde pompoensalade

Deze salade schreeuwt herfst: niet alleen met de zachte, prachtig oranje pompoen, maar ook dankzij de pompoenpitten en aardse rucola smaak. Wist je dat je pompoenpitten in grote zak goedkoper kunt kopen bij de biologische winkel? Ze zijn erg gezond en niet alleen een goede toevoeging in salades, maar ook heerlijk door soepen.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in parten, verwijder het vruchtvlees (schillen is niet nodig). Leg de pompoenparten op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie, tijm en wat peper en zout. Rooster de pompoen ongeveer 25 minuten.

Doe de rucola in een schaal en schep de ui, zongedroogde tomaten, pompoenpitten en amandelschaafsel erdoor. Leg de pompoenparten erop en besprenkel met de rest van de olijfolie en de balsamico azijn.

Tip: Maak een dubbele portie geroosterde pompoen en gebruik de rest voor de pompoenhummus morgen!