Chocoladevla

In de supermarkt vind je allerlei soorten plantaardige desserts, maar soms is het gewoon leuk om het zelf te maken. Dit recept is bovendien goedkoper en eenvoudig te bereiden, dus waarom niet eens zelf vla maken?

> 1 uur     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 1 liter vanille sojamelk
  • 45 gram maïzena
  • 45 gram cacao
  • 50 gram suiker
  • Bereiding

    Meng maïzena, cacaopoeder en suiker, en roer hier met 75 milliliter sojamelk een papje van.

    Breng de rest van de melk tegen de kook aan, en doe het papje al roerend erbij. De vla is binnen een minuut gebonden. Zet het vuur laag, en verhit nog twee minuten terwijl je met de garde blijft kloppen. Giet de vla meteen over in een kom en bedek met plasticfolie om af te laten koelen. Roer af en toe door.

    Tip: met deze vla kun je veel variëren, door er andere smaakjes door te doen. Wat dacht je van amandel- of koffie extract?



    Menugang:
    Dessert
    Type:
    Zuivelvervanger
    Keuken:
    Hollands
    Smaak:
    Romig, Zoet
    Seizoen:
    Herfst, Lente, Winter, Zomer
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja