Tofu scramble met boerenkool en champignons

We kunnen er geen genoeg van krijgen… scrambled tofu is nou eenmaal een gezond en goed vullend ontbijt, heerlijk op een zondagochtend! Voor deze winterse variant gebruik je boerenkool. De meeste Nederlanders zijn erg verbaasd als je daar iets anders mee doet dan het te gebruiken voor een stamppot, terwijl er zo veel lekkere gerechten met deze supergezonde bladgroente te maken zijn!

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 3-5 minuten. Pers de knoflook erboven uit, voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten. Verkruimel de tofu erboven en voeg knoflook- en uienpoeder, sojasaus, komijn, kurkuma, paprikapoeder en zout toe. Bak dit ongeveer 5 minuten terwijl je steeds doorroert.

Tenslotte voeg je de boerenkool toe. Doe de deksel op de pan en laat de boerenkool slinken. Roer wel af en toe door om aanbranden te voorkomen.

Serveer met brood en eventueel nog witte bonen in tomatensaus.

Tip: kijk eens bij de toko of op de markt voor gerookt paprikapoeder, dit geeft een extra lekker smaakje aan deze scramble!