Tofu scramble met boerenkool en champignons

We kunnen er geen genoeg van krijgen… scrambled tofu is nou eenmaal een gezond en goed vullend ontbijt, heerlijk op een zondagochtend! Voor deze winterse variant gebruik je boerenkool. De meeste Nederlanders zijn erg verbaasd als je daar iets anders mee doet dan het te gebruiken voor een stamppot, terwijl er zo veel lekkere gerechten met deze supergezonde bladgroente te maken zijn!

15-30 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanje champignons, in kwarten
  • 1 pak tofu (325 gram uitlekgewicht), uitgelekt
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zout
  • 150 gram gesneden boerenkool
  • Bereiding

    Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 3-5 minuten. Pers de knoflook erboven uit, voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten. Verkruimel de tofu erboven en voeg knoflook- en uienpoeder, sojasaus, komijn, kurkuma, paprikapoeder en zout toe. Bak dit ongeveer 5 minuten terwijl je steeds doorroert.

    Tenslotte voeg je de boerenkool toe. Doe de deksel op de pan en laat de boerenkool slinken. Roer wel af en toe door om aanbranden te voorkomen.

    Serveer met brood en eventueel nog witte bonen in tomatensaus.

    Tip: kijk eens bij de toko of op de markt voor gerookt paprikapoeder, dit geeft een extra lekker smaakje aan deze scramble!



    Menugang:
    Brunch, Lunch, Ontbijt
    Type:
    Eivervanger
    Keuken:
    Wereldkeuken
    Smaak:
    Hartig, Kruidig
    Seizoen:
    Herfst
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja