Cranberrykoekjes

Dit recept is vanaf heden je redder in nood. Het leidt je namelijk niet alleen naar heerlijke cranberry koekjes, maar is tevens een makkelijk basisrecept voor vegan koekjes waarmee je eindeloos kunt variëren! Probeer het maar eens door de cranberry’s door iets anders te vervangen, zoals gehakte noten, chocolate chips, havermout of rozijnen.

15-30 minuten     >6 Personen
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram suiker
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 75 milliliter water of sojamelk
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 75 gram gedroogde cranberry’s, of vulling naar keuze
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

    Meng de droge ingrediënten en voeg dan de olie, water/sojamelk en vanille toe. Kneed tot een soepel deeg. Als het te plakkerig is, voeg je wat extra bloem toe.Kneed tenslotte cranberry’s (of andere vulling) erdoor. Neem steeds een balletje deeg (ongeveer een eetlepel), rol tot een stevige bal en druk dan plat. Vorm zo 15 koekjes.

    Bak de koekjes in 15 minuten gaar, geef ze eventueel wat langer als ze nog bleek zien.

    Tip: Voor gingerbread cookies vervang je de cranberry’s door gesuikerde gemberstukjes – verkrijgbaar bij de bio winkel. Aan de droge ingrediënten voeg je toe: 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneel, ½ theelepel nootmuskaat, ½ theelepel kardemom en ½ theelepel piment.



    Menugang:
    Gebak
    Type:
    Koekjes
    Keuken:
    Amerikaans
    Smaak:
    Zoet
    Seizoen:
    Herfst
    Gelegenheid:
    Kerst
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja