Knolselderijstoofpotje met kikkererwten en couscous

Dit stoofpotje is perfect voor van die druilerige herfstdagen waar op je niet kunt kiezen of je nou trek hebt in dampende soep, pittige curry of een groot bord pasta. Het is eigenlijk – gek genoeg – een combinatie van deze drie: zo verwarmend als soep, zo pittig als curry dankzij de chilipoeder en de pijnboompitten en kappertjes doen je bijna terugdenken aan die warme vakantie in Italië.

Knolselderijstoofpotje met kikkererwten en couscous

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de olie in een ruime pan, mijn favoriet is de hapjespan. Fruit hierin de ui een minuut of 5. Pers de knoflook boven de pan uit (snijd de achterblijvende restjes fijn, die kunnen ook mee de pan in!) en bak nog 2 minuten. Doe dan de knolselderij, bouillon, kurkuma, chilipoeder en kappertjes erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit zo'n 20 minuten zachtjes koken. Klop in een schaaltje maïszetmeel met water en roer dit door de pan. Voeg kikkererwten toe en laat nog even pruttelen, tot de saus wat indikt en de erwten warm zijn.

Doe de couscous in een aparte pan met ½ liter hete groentebouillon. Roer goed door, doe de deksel erop en laat 5 minuten staan.
Ondertussen rooster je in een kleine pan op je kleinste (!) pitje de pijnboompitten. Let op, ze verbranden zo snel en dat is zonde van deze heerlijke pitten. Het beste is om ze regelmatig door te scheppen en ze mooi bruin te laten worden. Als ze klaar zijn, direct uit de pan halen en in een schaaltje apart zetten.

Doe de couscous bij de stoofpot en roer goed door, of serveer het naast elkaar op een diep bord. Bestrooi met de pijnboompitten.

 

Twist


Groente die goed combineren bij de knolselderij zijn pompoen of bloemkool. Voeg 1 van beide toe voor die extra vitaminen.