Wraps met kidneybonen, pompoen, avocado & salsa

Wraps met een lekkere kruidige vulling. De pompoen en kidneybonen maken het een stevig gerecht. Je kunt zowel een oranje pompoen als een flespompoen gebruiken.

Wraps met kidneybonen, pompoen, avocado & salsa

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de pompoen goed af; de pompoen hoeft namelijk niet geschild te worden, op lelijke plekjes in de schil na. Snijd met een groot mes voorzichtig de top van de pompoen af en snijd de pompoen door midden. Snijd de helften nog eens door en verwijder de zaden en draden met een lepel. Maak blokjes van het vruchtvlees en snijd de ui fijn. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook hierboven uit en bak nog één minuut mee. Voeg de pompoenblokjes en het water toe en laat dit ongeveer 10 minuten stoven.

Verwarm intussen de oven voor op 100 ºC of gebruik later in het recept de magnetron om de tortilla’s op te warmen.

Voeg de tomatenblokjes, komijn, oregano, paprikapoeder, cayennepeper en zout naar smaak aan de pompoen toe. Roer door en laat nog 10 minuten stoven. Laat het blik kidneybonen uitlekken en voeg de bonen toe. Verwarm deze nog een paar minuten mee.
Warm de wraps ongeveer een minuut op in de voorverwarmde oven zodat ze warm en soepel worden. Snijd ondertussen de avocado in plakken: snijd deze door de helft, verwijder de pit en trek de schil eraf, snijd dan de plakken.

Serveer de tortilla’s met de groenten/bonenvulling, schijfjes avocado en salsa.

Tip: In plaats van de ovenstand kun je de wraps ook eerst vullen en vervolgens 5 minuten onder de voorverwarmde gril zetten. Ze krijgen dan een knapperige bovenkant.