25
sep
2020

Stoofperen met chocoladesaus

Een feestelijk toetje, dat toch niet erg bewerkelijk is! Terwijl de stoofperen koken vult de zoete geur je hele huis en brengt het in een knusse wintersfeer. De chocoladesaus bestaat uit fijngehakte chocolade, die op de nog warme peren vanzelf smelt.

Lees verder
door admin
24
sep
2020

Lemper

Dit is een uitdagend recept. Lees de beschrijving eerst goed door, voor je begint. Voor de ingrediënten is een bezoek aan de toko nodig. Maar als je eenmaal doorhebt hoe Lemper gemaakt worden, maak je ze de volgende keer met groot gemak!
begin de avond van tevoren met de kleefrijst: week deze een nacht in ruim voldoende water. Je kunt kleefrijst of sticky/ glutinous rice krijgen bij de toko. Niet te verwarren met gewone rijst! Voor lemper heb je echt kleefrijst nodig.

Lees verder
door admin
24
sep
2020

Spaanse aardappeltortilla

Een heerlijke ei-vrije versie van de Spaanse aardappeltortilla. Het omkeren van de tortilla vergt enige oefening, maar als dat lukt dan kun je een prachtige smaakvolle tortilla serveren!
Lekker met een salade en gegrilde paprikasaus (om de maaltijd compleet te maken) of als borrelhapje.

Lees verder
door admin
15
sep
2020

Glutenvrije en notenvrije appeltaart

De klassieke ‘hollandsche’ appeltaart wordt vaak gebakken in de Nederlandse keukens. De meeste vegan en glutenvrije varianten worden gemaakt met amandelmeel, maar het nadeel hiervan is dat de korst van je appeltaart daarmee snel droog wordt. Wij hebben dit expres links laten liggen en daarom is dit recept ook notenvrij! Er worden meerdere soorten meel gebruikt omdat dit het beste werkt als je glutenvrij bakt. Deze taart is zo lekker, succes gegarandeerd!

Lees verder
door admin
26
mei
2020

Rabarber-frangipane-galettes

Een galette is een Frans taartje dat gebakken wordt zonder taartvorm. Je vormt het deeg met de hand en vult het met een laagje frangipane en seizoensfruit. In dit recept gebruiken we rabarber, maar het is ook lekker met appel of een mengeling van rabarber met rood fruit (framboos, aardbei, …). Lekker met een bolletje plantaardige vanille ijs erbij!

Lees verder
door admin
26
mei
2020

Naan, bijgerecht bij curry

Je currymaaltijd is pas echt compleet met naan, het indase brood. Dit naan-recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver; geveganiseerd en wat aangepast naar eigen ervaring. Dit recept is voor zes stuks. Maak eerst het deeg voor de naans, dit moet namelijk rijzen. Houd rekening met 1,5 uur rijstijd. Terwijl het deeg rijst kan je je curry voorbereiden en terwijl de curry suddert bak je je naans.

Lees verder
door admin
20
mei
2020

Dadel-notenpaaseitjes

Deze eitjes, op een basis van dadels, vorm je door ze tussen je handen in een eivorm te rollen. Voor het versieren van de eitjes ga je chocolade smelten ‘au bain Marie’. Zoek hiervoor vast een kleine (steel)pan die in een iets grotere pan past. In de grotere pan doe je een bodem water, en dat breng je aan de kook. In de kleinere pan gaat de chocola die op dit bad, onder roeren, gesmolten wordt. Zorg dat er geen water bij de chocolade komt.

Voor 25-30 eitjes

Lees verder
door admin
19
mei
2020

Hasselback aardappelen

Aardappelen waar je weinig werk aan hebt, maar die een feestelijk resultaat geven op het bord. Voor Hasselback aardappelen maak je inkepingen in de aardappelen. Dit gaat het makkelijkste als je een aardappel tussen 2 stelen van 2 houten lepels legt. Met een scherp lang mes kan je nu de aardappel in de breedte insnijden, zonder dat je de aardappel helemaal doormiddden snijdt. De houten stelen verhinderen dit. Lekker met een dot veganaise, ideaal als bijgerecht bij een plantaardige burger.

Lees verder
door admin
19
mei
2020

Notenmelk

Notenmelk voor je muesli, chocolademelk of bakrecepten kun je zelf maken. Dat scheelt in het verpakkingsmateriaal: geen melkpakken meer bij het afval. Ook scheelt het in het vervoer: een liter melk is belastender dan het vervoer van 75 gram noten. Denk eraan dat het weken van de noten enkele uren tijd kost.

Lees verder
door admin
15
mei
2020

Potica

“Potica” is een Sloveens gebak waarbij sandwichdeeg opgerold en gevuld wordt met een noten- of zadenpasta. De traditie zegt dat elke goede huisvrouw haar eigen recept heeft. Hier volgt een plantaardige variant. De gebruikelijke eieren in het sandwichdeeg worden hier vervangen door een papje van zonnebloemolie, bakpoeder en maïzena. Je gebruikt best een tulbandvorm (ongeveer 18 cm doorsnede) om de potica te bakken. Zo bekom je een mooi rond gebak. Heb je dit niet in huis, dan leg je de rol in de volledige lengte op een bakplaat.

Lees verder
door admin
5
mei
2020

Turkse Linzensoep

Vegan Turkse linzensoep

Soep van rode linzen wordt veel gegeten in het Nabije Oosten. Deze vegan Turkse linzensoep is heerlijk romig én voedzaam!

Lees verder
door Simone
5
mei
2020

Paddenstoelenquiche

Deze hartige quiche bewijst maar weer dat je geen eieren nodig hebt om quiche te maken! Quiche kan je bij heel veel gelegenheden serveren en kan als hoofdgerecht, voorgerecht of hapje bij de borrel dienen.

Lees verder
door Simone
5
mei
2020

Jackfruitstoofpot

Deze jackfruit stoofpot is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Door de zachte smaak van de jackfruit is dit recept ideaal comfort food voor op een regenachtige dag. Geen tijd om de knoflook te poffen? Je kunt ook knoflookpoeder of knoflookpasta uit een potje gebruiken.

Lees verder
door Simone