Vegan tonijnsalade van kikkererwten
Vis: de één was er dol op, de ander mist het niet. Deze salade verkrijgt zijn zilte zee smaak door het gebruik van zeewier. Norivellen worden normaalgesproken gebruikt om sushi mee te maken, je zult ze dan ook vinden bij de Japanse producten in de supermarkt.
Ingrediënten
- 200 gr gekookte kikkererwten
- 1 norivel
- 1 el olijfolie
- 2 el veganaise
- 1 tl mosterd
- sap van 1 limoen
- 1 el kappertjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl bieslook
- Zout & cayennepeper naar smaak
Bereiding
Doe de kikkererwten in een kom en prak ze met de aardappelstamper of een vork. Ze hoeven niet helemaal fijn, het is het lekkerst als ze nog een bite hebben. Knip het norivel helemaal fijn, of maal het in de keukenmachine, en doe het bij de kikkererwten. Roer de olijfolie, veganaise, mosterd en limoensap erdoor.
Snijd de kappertjes, pers de knoflook uit en voeg samen toe aan het kikkererwtenmengsel. Breng op smaak met bieslook, zout en cayennepeper.
Tip: Serveer op een broodje met sla, schijfjes augurk en tomaat of op toastjes bij de borrel. Het is ook lekker om er nog zeekraal op te doen (verkrijgbaar bij de grotere supermarkten). Bij de biologische winkel of toko kan je nog veel meer soorten zeewier vinden, elk met hun eigen smaak. Probeer eens verschillende uit om je favoriet te ontdekken en je eigen visvervangende maaltijd te creëren!
- Menugang:
- Lunch, Tussendoor, Bijgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Bonengerecht, Broodbeleg & Sandwiches, Sauzen & Spreads, Vlees-/Vis-vervanger
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Borrel
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk