Vegan tonijnsalade met kikkererwten

Vis: de één was er dol op, de ander is blij het niet meer voorgeschoteld te krijgen als veganist. Deze salade verkrijgt zijn zilte, vissige smaak door het gebruik van zeewier. Norivellen worden normaalgesproken gebruikt om sushi mee te maken, je zult ze dan ook vinden bij de Japanse producten in de supermarkt.

Vegan tonijnsalade met kikkererwten

Ingrediënten

Bereiding

Doe de kikkererwten in een kom en prak ze met de aardappelstamper (of een vork) plat. Ze hoeven niet helemaal fijn, het is het lekkerst als ze nog wat bite geven. Knip het norivel helemaal fijn (of doe het in de keukenmachine) en roer door de kikkererwten. Roer olijfolie, veganaise, mosterd en limoensap erdoor.

Snijd de kappertjes met een mes, pers de knoflook uit en voeg samen toe aan het kikkererwtenmengsel. Breng op smaak met bieslook, zout en cayennepeper.

Tip: Serveer op een broodje met sla, schijfjes augurk en tomaat of op toastjes bij de borrel. Het is ook lekker om er nog zeekraal op te doen (bij de grotere supermarkten verkrijgbaar). Bij de biologische winkel of toko kan je nog veel meer soorten zeewier vinden, elk met hun eigen smaak. Probeer eens verschillende uit om je favoriet te ontdekken en je eigen visvervangende maaltijd te creëren!