Oosterse zoeteaardappelspaghetti

Dit is een recept van Daphne Wessel, expert op gebied van diervriendelijke en gezonde delicatessen. Ze schreef dit recept waarbij de standaard spaghetti vervangen wordt door zoete aardappel en geserveerd wordt met een Oosters getinte saus.

Oosterse zoeteaardappelspaghetti

Ingrediënten

Voor de Spaghetti:

Voor de saus:

Voor de garnering:

Bereiding

Het maken van zoeteaardappelspaghetti kan op diverse manieren. Bijvoorbeeld met behulp van een juliennesnijder of grove rasp. Eventueel kun je ook dunne brede plakken maken met een dunschiller en de plakken met de hand in dunnen reepjes snijden. Als je een jullienneschijf hebt kun je het ook met de foodprocessor doen. Dit is de makkelijkste en snelste manier. Voor de spaghetti op de foto is gebruik gemaakt van een tagliatteleschijf.

Meng alle ingrediënten voor de saus met behulp van een foodprocessor of staafmixer.

Meng de saus met de zoeteaardappelspaghetti, verdeel het over 2 borden en garneer met paprikaringen, bosui en sesamzaad .

Tip: Voor een extra Oosterse touch zou je ook wat geraspte verse gember mee kunnen blenden met de saus. Voor extra romigheid kun je een scheutje olijfolie toevoegen aan de saus, of blokjes avocado door de spaghetti mengen.