Vegan Mac & Cheese

Mac & Cheese is een typisch Amerikaans gerecht, maar ook in Nederland is deze macaroni met kaas populair. Deze veganistische versie is net even anders, maar zeker net zo lekker!

Ingrediënten

Voor de saus:

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes. Kook de pasta en stoom de broccoli in 8 minuten gaar. Omdat ze even lang moeten koken kan je makkelijk de broccoli boven de pasta stomen!

Meng de edelgist, bloem, knoflook- en uienpoeder, zout, kurkuma en bouillonpoeder in een sauspan. Voeg het water toe en klop met de garde de klontjes eruit. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken totdat het iets indikt. Voeg op het einde de mosterd toe en meng dan met de pasta en de broccoli.

Tip: Ben je dol op dit recept? Maak dan wat extra saus en vries het in (bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes). Zo heb je altijd wat achter de hand voor als je dit gerecht snel klaar wil hebben.