Kidneybonenballetjes

Deze balletjes zijn een heerlijke vleesvervanger en ze zijn niet lastig om te maken. Het glutenpoeder (soms ook te vinden onder de naam tarwegluten of mix voor seitan) zorgt voor een goede textuur. Je kan het vinden bij molens, toko’s, vegan webshops en sommige biologische winkels. Met glutenpoeder kan je allerlei soorten vleesvervangers maken. Je hebt er vaak maar kleine hoeveelheden van nodig, dus je doet lang met een zak. Een goedkope manier om aan je eiwitten te komen dus! Je kunt ook een dubbele hoeveelheid maken en de balletjes per portie invriezen. Wel zo makkelijk voor als je een keer geen tijd of zin hebt om te koken!

Kidneybonenballetjes

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Prak met een vork de kidneybonen tot een grove puree. Pers de knoflook erboven uit en voeg alle overige ingrediënten toe. Kneed dit door elkaar tot een deeg.

Vorm ongeveer 25 balletjes ter grootte van een walnoot en leg die in een ovenschaal. Bestrijk de balletjes met wat olie en bak ze 15 minuten in de oven. Keer dan voorzichtig de balletjes om en bak ze nog 10 minuten.

Tip: deze balletjes zijn lekker bij de borrel met een dipsausje, in een pastagerecht met tomatensaus, op een sandwich of als onderdeel van een Hollandse aardappel-groente-vleesvervanger-maaltijd.